top of page
Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Safari Sranang

Safari Sranang

Een jaar geleden opende met Safari Sranang een nieuwe Surinaamse toko in de Oosterparkbuurt. Een buurt waar al veel Surinaamse toko’s zitten, maar je kan natuurlijk nooit een toko te veel hebben. Wij kwamen dan ook de proef op de som nemen en namen zelfs een gast mee om te helpen het oordeel te vellen.  


Enthousiast personeel, wel hoge prijzen

We zijn de eerste klanten van de dag en worden enthousiast welkom geheten. Op de vraag wat de specialiteiten zijn, krijgen wij te horen dat alles lekker is. De bestelling bestaat uit een broodje pom en een broodje sate, beide wel wat aan de prijs met €6 per stuk. De prijzen liggen bij Safari Sranang sowieso wat hoger. Ons gezelschap vraagt namelijk om tempeh in plaats van een ei bij zijn maaltijd en we komen na het nuttigen van de maaltijd pas erachter dat hier €2 meer voor wordt gerekend. Niet zo netjes om niet te vermelden, maar laten we dit maar onder opstartproblemen scharen.   


Te veel concessies

Voor €6 verwachten wij een knaller van een broodje, maar helaas valt dit tegen. De pom bevat stukken kip, waar wij fan van zijn, maar helaas heeft deze verder weinig smaak. Ons wordt verteld dat deze minder pittig dan normaal is, omdat veel mensen de pom te pittig vinden. Zonde om concessies hieraan te doen. De sate mist ook wat smaak en het vlees is best taai. Wij vragen ons dan ook af of deze niet nog van de vorige dag was. 





Cijfer: 6

Nieuwe toko’s juichen wij altijd toe, maar bij Safari Sranang is er nog wat werk aan de winkel. Het personeel is vriendelijk, maar mag wat transparanter over de prijzen zijn. De prijzen liggen hier sowieso wat hoger en dat is in onze ogen nog niet gerechtvaardigd. Als tip geven wij dan ook om geen concessies aan de Hollandse smaak te doen, maar gerechten vooral zo smaakvol mogelijk te maken. 


Adres: Andreas Bonnstraat 26, 1091 AZ Amsterdam

Openingstijden: 

zondag/vrijdag: 12:00-01:00

zaterdag: 14:00-21:00

Telefoon: 020 362 6000


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page