top of page
Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kwaku 2024

Kwaku 2024

Zoals inmiddels bekend is er een evenement dat wij nooit overslaan en dat is Kwaku. Een dag vol met goed eten, gezelligheid en Parbo. Dit jaar waren we er voor het eerst tijdens de Molukse dag, wat betekent dat we naast de usual suspects ook wat Molukse gerechten hebben uitgeprobeerd. 


Tradities 

Op Kwaku zijn er twee soorten gerechten die wij altijd moeten eten: bbq en iets met pom. Net als vorig jaar viel onze keuze weer op de pomburger van Wi, die wel flink in prijs gestegen is (van €9 naar €12,50). Ook gingen wij voor de Jamaicaanse bbq, bestaande uit kip, rijst met bonen en gebakken banaan (€20). Tot slot nog de Molukse gerechten van Daalder Streetfood. Hierbij hadden we de wagyu fried rice en de Molukse fried chicken (ongeveer €16 per gerecht). 


Never skip bbq day

De pomburger is goed als altijd en wat ook opvalt is dat deze of een variant hierop op steeds meer plekken wordt verkocht, progressie! Ons hoogtepunt van de dag is toch de Jamaicaanse bbq. De kip is mals en lekker rokerig en in combinatie met de zoete banaan en de smaakvolle rijst een knaller van een maaltijd. De wagyu fried rice is ook smaakvol, met een ketjap achtige beef. Je proeft alleen niet per se de wagyu terug omdat deze vrij hard is gebakken, wat toch een beetje zonde van het vlees is. De Molukse kip is een gefrituurde kipfilet met een zoet pittige saus. Mals vlees dat ontzettend goed op smaak is. Enige kritiekpunt op de Molukse gerechten is dat ze wat klein zijn en in verhouding toch wat aan de prijzige kant zijn, terwijl Kwaku al niet meer zo goedkoop is als het ooit was (en wat natuurlijk niet meer mogelijk is). 


Cijfer: 7,5

Kwaku 2024 was weer een mooi evenement. En alhoewel de prijzen ook dit jaar weer gestegen zijn, mag dat de pret niet drukken. Het eten is er namelijk nog steeds fantastisch. En voor wie nog niet geweest is: dit weekend is het laatste weekend dus grijp je kans voor je weer een jaar moet wachten. 





Adres: Nelson Mandelapark






57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page